Sinds begin mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de vernieuwing van het wegdek van de Gierlebaan (N140) in Lille. Tussen het kruispunten met de Eikenlaan en het kruispunt Houtzijde/Borze worden de betonplaten over een afstand van een kilometer vervangen door asfalt.

De werken zijn grotendeels voltooid en AWV mikt op vrijdagavond 17 juni om de gewestweg opnieuw open te stellen voor het verkeer.

In geval van regenweer schuift de opening echter op naar volgende week maandag. Een beperkt deel van het nieuwe wegdek (ongeveer 300m) zal nog niet volledig afgewerkt zijn. De afwerking hiervan gebeurt later deze zomer in augustus of september.

Aanleg toplaag deels uitgesteld
Het grootste deel van de Gierlebaan (700m) wordt deze week afgewerkt, maar op de resterende strook van 300m wordt voorlopig nog geen toplaag aangebracht.

De ondergrond blijkt daar lokaal wat zwakker te zijn, wat de werkzaamheden bemoeilijkt. AWV zal de situatie evalueren en pas later deze zomer (augustus/september) de toplaag plaatsen. Op die manier wordt vermeden dat er al snel scheuren of putten in de nieuwe toplaag zouden ontstaan.

Heropening Gierlebaan
Het agentschap hoopt vrijdag de markeringen op het nieuwe wegdek te kunnen aanbrengen, zodat de Gierlebaan 's avonds terug opengesteld kan worden voor het verkeer. Indien regenweer echter roet in het eten gooit, kunnen de markeringen pas na het weekend worden aangebracht. In dat geval gaat de Gierlebaan ten vroegste maandagavond open voor het verkeer.

Ook het stuk waar nog geen toplaag ligt, gaat in tussentijd gewoon open. Er worden daarvoor tijdelijke markeringen aangebracht op de rijbaan.